Gratis Digital Marketing Tool voor Online Marketeers

nick Digital Marketing Leave a Comment

Gratis Digital Marketing Tool voor Online Marketeers waarmee je Campagnes kunt visualiseren, analyseren en optimaliseren, bestaat dat? Maak jij Online Marketing (digital marketing) campagnes? Zoek jij een gratis digital marketing campagne tool? Wil jij sneller online marketing campagnes lanceren? En maximale betrokkenheid van je collega’s en stakeholders? Lees dan verder.

Digital marketing campagne brainstorm.

Elke Online Marketeer herkent dit in de brainstorm fase. Er is een idee om een product of dienst online aan te bieden. Veel stakeholders (mensen in een organisatie) geven hierin hun mening wat zij belangrijk vinden en afhankelijk van hun functie (medewerker, manager, leidinggevende, CEO, financierder, investeerder) krijgt hun mening en visie een bepaalde weging in de marketing campagne. Aangezien steeds meer marketing campagne online zijn, zijn er dus ook meer mensen die een offline visie hebben en met diezelfde bril kijken naar online. Kortom, ze weten wat ze willen, weten niet precies hoe ze dit moeten realiseren maar wijzen er wel op hoe het volgens hun eruit moet zien. Nu ben jij aan de beurt (Yep, you signed up for this 😉 want dit is jouw taak als online marketeer om hierbij te helpen en een concreet plan te maken en uit te voeren. Immers, kennis is macht.

Sales Funnel uitdaging

Hoe visualiseer jij de onlinemarketing campagnes aan de stakeholders? Dus de Google Ads (voorheen AdWords) Facebook Ads, blogs, landingspagina’s, Presenteer jij dit in powerpoint, een email of een word document? Het risico van een mondelinge briefing (we hebben toch verteld wat we wilden tijdens de vergadering?!??!) is dat er geen consensus en structuur kan ontstaan in het managen van perceptie en verwachting van stakeholders. Je begrijpt natuurlijk dat dit tot ongenoegen en teleurstelling leiden. Men is vaak geneigd om in targets en KPI’s te denken (ik verwacht 100 leads waar ik 10 verkopen uit haal) maar omdat er online zoveel kan is een bedacht marketing concept 3 maanden later alweer verouderd en minder relevant in de markt.

Je dient dus snel te kunnen lanceren en iedere stakeholder aan boord te houden om zijn aandacht en focus vast te houden. Immers is het succes van jouw online marketing campagne afhankelijk van de perceptie en interactie van jouw interne stakeholders. Want hoe goed word een lead offline opgevolgd om een verkoop te realiseren. Ook die aandachtsspanne is korter geworden.

marketing funnel scheme
Sales Funnel

Gratis Digital Marketing Funnel tool

Hoe mooi zou het zijn als er een digital marketing tool is waarin je complete (offline-online) marketing campagnes (Digital Marketing funnels) kunt mappen en visualiseren, alsmede de UTM tags, conversies, resultaat en traffic kunt visualiseren. Ik gebruik Funnelytics (een gratis tool met de 6 meest gebruikte sales funnel templates). Hiermee teken ik campagnes op vanuit gesprekken en deel ze met mijn klanten en mensen die meedoen en betrokken zijn bij deze campagne. Zo kijken we allen naar hetzelfde, hanteren we dezelfde begrippen en is de perceptie goed.

Daarnaast zit er Javascript ingebakken alsmede UTM tags om de totale resultaten te zien in 1 overzicht voor iedereen, real time.

Stiekem maken mijn webdevelopers er ook gebruik van om high level webdesign mee te maken. Zo optimaliseer ik de kansen op conversie en realiseer ik efficiënte campagnes die snel lanceren. Succes er mee en laat me weten hoe succesvol jij bent. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.