Ben jij een zelfstandige horeca ondernemer?

nick Uncategorized Leave a Comment

Mond op mond reclame van je trouwe klanten werkt prima, zo werkt het al jaren. Maar hoe trek je nieuwe doelgroepen jouw restaurant of café binnen of profiteer je van groei en nieuwe trends? Mensen maken steeds vaker gebruik van internet en Social Media zoals Facebook en Instagram om horeca te vinden. Maar hoe kom jij daar tussen? Er zijn vele internet marketing bedrijven die je al hebt ingeschakeld en klanten oplevert. Denk aan Tripadvisor, Thuisbezorgd, Deliveroo, IENS, Diningcity. Kleine bedragen maar heb jij wel de beschikking over die klantgegevens om ze opnieuw uit te nodigen? Neen, daarom betaal je ook weinig aan die partijen of een tarief per reservering. Zij houden de data en kennis is macht.

Probleem is dat elk bedrijf zelf zijn marketing zou moeten doen maar dit niet goed doet. Dit heeft voornamelijk 3 oorzaken, geen tijd, geen geld, geen kennis. Herkenbaar?

Nu zou dit systeem goed kunnen werken, sterker nog het werkt misschien al een tijdje voor jouw bedrijf en de omzet.

Nu las ik vorige week een artikel in het FD “omzet Nederlandse horeca staat onder druk door populaire reserveringswebsites” van Jeroen Bos en Richard Smit. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) stelt zelfs dat deze bemiddelaars onevenredige hoge tarieven afdwingen.

De 40.250 horecabedrijven (Rabobank zegt 51.000) die Nederland rijk is deden € 18,2 Miljard omzet in 2016 tegenover € 17,4 Miljard een jaar eerder. En in 2017 gaat de omzet zelfs 2,4% groeien.

Er is dus meer geld beschikbaar, ga dit dan investeren beste ondernemer!!!
Het rapport van de Rabobank stelt zelfs expliciet dat Social Media doorslaggevend is in de keuzebepaling van consumenten. Zie hier het Rabobank rapport: https://goo.gl/w2TJ9K

Hoor jij bij die conservatieve groep die het zich laat “overkomen” of heb je durf en ballen om die telefoon op te pakken en mij te bellen? 0625015434

Ik investeer graag in ondernemers die durven te erkennen dat ze niet alles kunnen. Derhalve geef ik met alle liefde een Social Media Audit ter waarde van € 247. Hierin krijg je een rapport waarin ik toelicht waar de verbeterpunten zitten alsmede concrete ideeën om gebruik te maken van de laatste internet en Social Media technieken om meer omzet en klanten te krijgen. Zodoende gaan we samen hieraan werken. Deal?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.